Dé kerstvakantie ideeënboom

Twee weken kerstvakantie is al een hele uitdaging. Laat staan 3 weken als dan ook nog de opvang dicht is. En veel van de uitjes die je wellicht had bedacht niet meer mogelijk zijn.

Maar…zo flexibel als we zijn zetten we one schouders er onder. De kerstvakantie ideeënboom helpt je hierbij.

Klik op het plaatje om de tekening te downloaden of teken ‘m na op een groot vel papier.

En dan invullen maar…

Hoe?

  1. verzin samen allemaal dingen die jullie kunnen doen in de vakantie. Dingen om samen te doen maar ook dingen die ieder voor zich kan doen. Teken alle ideeën op post-its.
  2. Laat de ideeën aan elkaar zien en bepaal wat wel en wat niet kan deze vakantie.
  3. Plak de ideeën die wel kunnen in de boom. De dingen die niet kunnen, plak je op de kerstballen die vallen of op de grond liggen. Zo hebben wel alle ideeën een plekje. En blijven die niet in het hoofd van je kind rondzingen.
  4. Gebruik deze ideeën vervolgens om de dagplanning mee te maken. Of om momenten dat je kids niks te doen hebben, in te vullen.

Ik wens je een fijne kerstvakantie toe!

‘Ik wil.. maar moet eerst’ template

Te gebruiken op de momenten dat je kind iets heel graag wil maar er eigenlijk eerst nog iets anders moet gebeuren. En je kind haast niet op andere gedachten te brengen is.

Je kind wil bijvoorbeeld op de tablet maar moet eerst nog zijn jas op de kapstok hangen. Of hij wil iets lekkers maar er wacht nog schoolwerk.

Je kind wil bijvoorbeeld op de tablet maar moet eerst nog zijn jas op de kapstok hangen. Of hij wil iets lekkers maar er wacht nog schoolwerk.

Vul samen de tekening in en je hebt het voor je kind in één oogopslag zichtbaar gemaakt wanneer iets mag. Het kan maar duidelijk zijn. Zo blijft het gezellig thuis 💖

6 tips om te gaan tekenen (e-book)

Ok, je weet dat tekenen in de communicatie met jouw kind kan werken. Maar….waar begin je dan? En wat kun je verwachten? Vindt jouw kind het wel leuk, dat tekenen? In dit e-book geef ik je een aantal tips die je helpen om te beginnen met tekenen. En om het vervolgens vol te houden.

Na de gratis templates toe aan meer inspiratie?

Enthousiast aan de slag gegaan met de templates? Nu toe aan nog meer inspiratie? Klik dan hier én maak gebruik van het unieke aanbod voor 5 templates voor rust na schooltijd. Zodat je ook na schooltijd jouw kind kan helpen met het invullen van al die vrije tijd!

Of meld je aan voor teken-inspiratie & tips van Tekenen & Autisme!