Aanmelden niet meer mogelijk!

Online tekenworkshop voor ouder en kind

Ontdek samen hoe leuk én effectief tekenen is…

(online…dus meedoen kan ook vanaf je vakantie adres!)

Tekenen is een leuke en effectieve manier om de communicatie met jouw kind makkelijker te maken. Door te tekenen wat je bedoelt of wat er moet gebeuren geef je je kind overzicht. 

Het tekenen geeft kinderen bovendien de tijd om de informatie te verwerken. En door de visuele prikkels die de tekening geeft, kunnen ze hun aandacht er beter bijhouden. Dat werkt ook als ze zelf tekenen. Ze zien letterlijk waar het over gaat. Zo kunnen ze makkelijker aan de slag! Dat fijn, zeker nu de zomervakantie voor de deur staat.

Natuurlijk weet je dat maar…

 • Weet je niet goed waar je moet beginnen?
 • Heb je geen idee hoe je jouw kind kunt betrekken bij het tekenen in dagelijkse situaties?
 • Vraag je jezelf af hoe je je kind vertelt dat tekenen goed werkt? 

En dus…

 • Doe je het maar niet dat tekenen…
 • Blijft het uitleggen en proberen je kind in beweging te krijgen een punt van frustratie;
 • Kost het jou en je kind veel energie. Elke dag weer.

Zonde…

Gelukkig kan het anders!

Laat je kind ervaren dat tekenen leuk is… door samen te gaan tekenen!

Op maandag 13 juli nemen mijn zoon Niels en ik je graag mee in de wondere wereld van tekenen als communicatiemiddel. Samen met jouw kind!

In een uur tijd leer je samen met je kind tekenen. Én ontdekken jullie hoe jullie dat thuis of op jullie vakantie adres kunnen gaan toepassen. Je leert afstemmen op de belevingswereld van je kind. Zodat het tekenen in dagelijkse situaties makkelijker wordt.

De workshop is online te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Zo is samen meedoen wel erg makkelijk. Zelfs als je op de camping zit of in een fijn huisje in een bungalowpark. Zolang er maar internet is 😉

Aanmelden niet meer mogelijk!

Met deze workshop krijgt je kind meteen een tool waarmee hij zelf aan de slag kan.

Wat erg fijn is voor de zelfredzaamheid van je kind. Zo kun je weer samen op een goede manier tijd doorbrengt. En kun jij weer die leuke en relaxte moeder zijn. Hoe waardevol is dat!

.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is voor enthousiaste vaders of moeders en hun kinderen. Met of zonder autisme…dat maakt niet uit.

We denken dat de workshop geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 6 mits ze een stift kunnen vasthouden. Een poos met aandacht erbij kunnen zijn, is fijn maar geen voorwaarde. Even van tafel weglopen is af en toe gewoon nodig.

We houden de workshop bewust kort namelijk 1 uur, En zorgen voor de nodige afwisseling in de oefeningen en uitleg. Jullie zullen voornamelijk aan het tekenen zijn waardoor de focus er vanzelf zal zijn. 

We maken opname van de workshop, die je tot 1 week na de workshop kunt terugkijken. Voor het geval de aandacht af en toe verslapt. Of gewoon omdat het leuk is om samen te herhalen en aan de andere gezinsleden te laten zien.

Twijfel je of deze workshop wat is voor jou en je kind? Neem dan gerust contact met me op.

Waarom wij je kunnen helpen…

Als moeder van een zoon met autisme weet ik als geen ander welke frustraties je dagelijks tegenkomt. Hidde is inmiddels 8 en het is nog regelmatig zoeken naar de juiste manier om met hem te communiceren. Wel heb ik gemerkt dat tekenen de communicatie flink verbetert.

Mijn naam is Mieke de Gunst. Ik geef al jaren trainingen om mensen te leren hoe ze tekenen kunnen toepassen in de communicatie met anderen. Maar thuis tekende ik tot een aantal jaar geleden nooit op die manier. Tot ik op een dag dat ik stapelgek werd van Hidde. Hij bleef maar vragen of hij op de iPad mocht. Uit pure frustratie tekende ik voor hem welke activiteiten er eerst zouden komen, voordat hij op de iPad mocht. Zo kon hij zien wat er zou gaan gebeuren en wanneer. Wat er toen gebeurde zal ik nooit vergeten. Hidde keek naar de tekening, zei “oké mama” en ging lekker zitten spelen. De rest van de middag heb ik hem niet meer over de iPad gehoord. Sindsdien teken ik in allerlei situaties voor en met Hidde. En is er meer rust in ons gezin gekomen.

Mijn naam is Niels Groen en Mieke is mijn moeder. Ik gebruik tekenen om te zorgen dat ik mijn broertje Hidde snap en hij mij. Ik leg hem vaak wat uit door het te tekenen. Dan ziet hij wat ik bedoel.

Van mijn moeder, heb ik geleerd hoe ik tekenen kan gebruiken om mijn huiswerk te maken of te plannen. Door het gewoon te doen, leer ik ook steeds weer nieuwe dingen erbij.

Ik vind het heel leuk om deze workshop samen met mijn moeder te geven.

Wat je leert in deze workshop…

 • Waarom tekenen zo goed werkt in de communicatie met jouw kind
 • De basisbeginselen van het tekenen
 • Hoe jullie eenvoudige tekeningen kunnen maken én gebruiken in dagelijkse situaties thuis of op vakantie
 • Afstemmen op de belevingswereld van je kind door samen te tekenen
 • Hoe je op een visuele manier de dag of vakantie kunt plannen

Na de workshop…

 • Hebben jullie ervaren dat je kunt tekenen
 • Hebben jullie samen geoefend met het tekenen van alledaagse begrippen
 • Weten jullie waar jullie thuis het tekenen kunnen gaan toepassen
 • Hebben jullie beide erg genoten van het samen tekenen
 • En ervaren dat tekenen verbindt

Hoe, waar en wanneer…

We geven deze leuke workshop op maandag 13 juli na schooltijd. Al zal het voor een aantal van jullie dan al vakantie zijn. Je hoeft er de deur niet voor uit want de workshop is online via Zoom.

 • Maandag 13 juli van 16.00 tot 17.00 uur;
 • Locatie: online via Zoom. Een aantal dagen voor de workshop ontvang je een mail met daarin een link om naar de workshop te gaan;
 • Kosten voor deelname: 25,- euro inclusief btw voor jou en je kind en andere huisgenoten. Dat is inclusief de opname van de workshop.

Aanmelden niet meer mogelijk!