Hoe je door tekenen je kind overzicht geeft

In deze online trainingsreeks van 2 ochtenden ontdek je hoe je tekenen toepast in de meest voorkomende dagelijkse situaties. Omdat je erachter komt wat er in het hoofd van je kind omgaat, lukt het je zelfs om in de lastigste situaties je kind te helpen.

Wat je leert in deze training:

  • Waarom tekenen zo goed werkt bij kinderen met autisme;
  • Hoe je eenvoudig tekeningen kunt maken én gebruiken in de communicatie;
  • Het tekenen van begrippen die in de dagelijkse omgang met kinderen met autisme tegenkomt;
  • Hoe je in een aantal stappen kunt tekenen in dagelijkse situaties;
  • Een aantal praktische toepassingen om direct mee aan de slag te gaan.

Deze trainingsreeks bestaat uit 2 bijeenkomsten van 1,5 uur inclusief Q&A. Het is de bedoeling dat je beide bijeenkomsten aanwezig bent.

Voor wie is deze training?

Heb jij een kind met autisme? Of zorg je regelmatig voor een kind met autisme in een thuissituatie? Ben jij op zoek naar een nieuwe manier om de dagelijkse situaties thuis soepeler en met meer rust te laten verlopen? Dan is deze training voor jou.

In de training gaan we vertrouwelijk en respectvol met elkaar en de ingebrachte cases om.

“Ik ben gaan tekenen tijdens gesprekjes met mijn zoon. Dat zorgde ervoor dat ik eindelijk écht contact met hem had. En dat terwijl ik niet verder kwam dan poppetjes en huisjes. Daar ben ik Mieke heel dankbaar voor!”

Lia - moeder van een zoon van 10

De trainer

De workshop wordt gegeven door Mieke de Gunst. Als moeder van een zoon met autisme weet ze als geen ander waar je als ouder zoal tegen aan loopt. Ook heeft ze jarenlang mensen geleerd hoe  ze visueel kunnen communiceren. In deze workshop krijg je de nodige handvatten om de communicatie makkelijker, effectiever én leuker te maken.

Hoe, waar en wanneer

De online training bestaat uit 2 bijeenkomsten op de woensdagochtend  van 9.30 tot 11 uur. Het is de bedoeling dat je beide bijeenkomsten aanwezig bent en tussen de bijeenkomsten de tijd neemt om met het tekenen aan de slag te gaan.

  • data van de online bijeenkomsten zijn 7 en 21 april 2021
  • op woensdagochtend van 9.30 tot 11 uur inclusief Q&A
  • inclusief fijne set met tekenmaterialen (die krijg je thuisgestuurd)
  • investering voor de training is EUR 49,- inclusief btw

Interesse?

Meld je vandaag nog aan voor de online training én ontdek hoe je tekenen toepast om je kind te helpen. In elke situatie.