Gratis template voor de vakantie brainstorm

6 weken zomervakantie! Het lijkt heerlijk maar hoe houd je het leuk?

Vakanties zijn niet de meest favoriete tijd van kinderen met autisme. De dagelijkse structuur van school en (sport)clubjes valt weg. En is er ineens een hoop tijd die ingevuld moet worden met dingen doen. Zelf iets bedenken is lastig omdat ze de tijd niet kunnen overzien. Dus blijft je kind maar vragen wat jullie gaan doen. En daarna? En daarna?

Om al dat gevraag te voorkomen heb ik samen met de jongens een vakantieplanning gemaakt.

.                 

We zijn begonnen met de Vakantie brainstorm. Alle ideeën die ze hadden over wat ze willen gaan doen, hebben we opgeschreven om zo hun hoofd leeg te maken. De dingen die mogelijk zijn hebben een plek gekregen in de planning.

De voor nu onmogelijke dingen (bv. met het vliegtuig op vakantie, logeren bij een vriendje) staan op een lijstje voor een andere keer. Dat geeft rust in hun hoofd én in huis. Zo zijn de verwachtingen gemanaged én hoeven ze niet steeds te vragen wat we gaan doen.

Ook een vakantie brainstorm doen? Vul je e-mailadres in en download het template!

Ik wens je een fijne vakantie!

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om het GRATIS template te kunnen downloaden.

Ik zal je e-mailadres alleen gebruiken om je de downloadlink voor het template toe te sturen. Wil je meer teken inspiratie en op de hoogte blijven van trainingen en workshops? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van Tekenen & Autisme via de website.